Griekenland is ook zo`n vakantiebestemming waar je eindeloos veel mogelijkheden hebt; je kunt cultuur snuiven in de hoofdstad Athene of gaan eilandhoppen in de Cycladen. Ook kun je de hele vakantie op één eiland blijven en zelf op zoek gaan naar het meest kindvriendelijke strand en het lekkerste restaurant. De meeste bekende eilanden zijn makkelijk te bereiken met het vliegtuig maar voor sommige parels moet je nog even verder reizen met de boot.

Griekenland met kinderen

De Grieken zijn echt dol op kinderen. Kinderen kunnen altijd mee naar het restaurant of het terras, dat doen de inwoners van Griekenland zelf ook. En als de kinderen huilen of wat lawaai maken bij het spelen, dan is dit geen probleem. Kinderen hebben een grote aantrekkingskracht op Griekse mensen. Ze zullen vaak een praatje of grapje met ze proberen te maken en de kinderen zelfs willen optillen of de wang even aanraken. De meisjes worden vaak liefkozend “koukla” (popje) genoemd.

Navagio Beach - Zakynthos
Navagio Beach – Zakynthos

Accommodaties van ReisgraagKids in Griekenland

Wij hebben de meest fijne plekken voor je opgezocht en hebben ook in Griekenland een mooie selectie accommodaties gemaakt. Van luxe hotels tot kleinschalige appartementen, allemaal plekken waar ik met mijn gezin zou willen overnachten

Sani Resort Chalkidiki

Overnachten in een luxe, groene omgeving waar de kinderen echt in de watten worden gelegd. Dat is Sani Resort in Chalkidiki.