Kroatië is een van mijn favoriete bestemmingen binnen Europa. Veel plekken zijn nog niet ontdekt door de massa, de bevolking is overal even vriendelijk en de mogelijkheden zijn hier eindeloos. Wist je dat Kroatië een prima vakantiebestemming is om te eilandhoppen of om te genieten van de prachtige natuur. Ook kan je in Kroatië met oudere kinderen veel activiteiten ondernemen zoals surfen, kajakken en fietsen. Ondanks dat Kroatië geen land is vol pretparken, speeltuinen en dierentuinen kun je er wel hele leuke andere dingen doen met de kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationaal Park Plitvice met de bekende watervallen, een bezoek aan de Baredine grot of een dagje zeilen? Kindvriendelijke stranden vind je o.a. in Omis, ten zuiden van Split en op het eiland Rab.

Waarom naar Kroatië met kinderen

Tijdens een van onze vakanties in Kroatië zijn wij op het eiland Rab geweest, wat een leuk eiland vind ik dat. Hier vind je Paradijs strand (Rajska Plaza), een 2 kilometer lang zandstrand wat heel langzaam afloopt in de zee, echt ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. De zeewatertemperatuur is in de zomer altijd aangenaam en de omringende dennenbomen bieden veel natuurlijke schaduw. Het kan hier in het hoogseizoen wel druk zijn omdat het ook erg populair is bij de plaatselijke bevolking.

Accommodaties van ReisgraagKids in Kroatië

Onze selectie accommodaties in Kroatië bestaat uit kleinschalige vakantieparken en bijzonder kindvriendelijke hotels. Ook hebben we leuke rondreizen samengesteld. Zo is er voor ieder wat wils in dit veelzijdige land.

Amadria Park Jure 4*

Amadria Park Jure ligt aan de Adriatische kust, in de prachtige streek Dalmatië. Op het park vind je veel faciliteiten voor kinderen.