Cala Vadella - Ibiza

De beste stranden van Ibiza voor families

15 maart 2018
Tips en weetjes

Het Spaanse eiland Ibiza alleen om te feesten? Echt niet! Als je een fijne vakantieplek zoekt voor de hele familie dan is Ibiza ook zeker aan te raden. Je vindt er veel stranden die geschikt zijn voor families met (jonge) kinderen. De beste stranden van Ibiza voor families zijn o.a. geselecteerd op een breed strand met veel ruimte om te spelen, een niet te ruige zee en lang ondiep. Ibiza kent vele stranden met wat grotere stenen in plaats van fijn zand. Niet erg ideaal voor kinderen, dus die staan ook niet in onze lijst. Op de beste stranden van Ibiza voor families vind je een breed strand, water wat lang ondiep blijft en faciliteiten om eten en te drinken.

De beste stranden van Ibiza voor families

Cala Llenya

Ten noorden van Santa Eulalia ligt het populaire familiestrand Cala Llenya. Het is een breed en lang strand met veel ruimte om te spelen. Het strand ligt beschut tussen de rotsen waardoor er weinig grote golven zijn. Ook het water blijft lang ondiep. Op het strand van Cala Llenya staan verschillende picknicktafels waar je wat kunt eten. Je kunt er met de auto komen vanuit San Carlos, volg dan de borden Cala Mastella (het naastgelegen strandje) en op een gegeven moment zie je het bord Cala Llenya. Volg deze en je komt aan het eind uit bij gratis parkeerplaatsen.

Tip om te verblijven: Villas S`Argamassa 

Cala Tarida

Op zo’n 10 minuten rijden van San José, aan de westkust van Ibiza, vind je Cala Tarida. Op dit mooie, witte zandstrand kun je ligbedden en parasols huren. Cala Tarida is bekend vanwege de prachtige turquoise en helderblauwe kleuren water. Ook is er een volleybalnet waar je je kunsten kunt laten zien en vind je er een duikschool. Bij het strand zijn verschillende restaurants en bars waar je heerlijk kunt eten. Je kunt er zelf heenrijden met de auto maar er gaat ook een ferry vanuit San Antonio.

Tip om te verblijven: Villa Felisa Ibiza

Strand Cala Tarida - Ibiza

Cala Vadella

Ook op ongeveer 10 minuten rijden van San José vind je Cala Vadella. Dit is een mooi, groot zandstrand omringd door heuvels met pijnbomen en er liggen prachtige jachten en motorboten in de haven. Het water wordt langzaam diep wat perfect is voor de kinderen. Uiteraard kun je hier wat eten en drinken in de restaurants en barretjes die er zijn. Zelfs in hartje zomer vind je op het strand nog wel een plekje om te liggen. Het is soms alleen even zoeken naar een parkeerplaats. De weg naar het strand toe is echt schitterend met de prachtige uitzichten.

Tip om te verblijven: Villa Felisa Ibiza

Strand Cala Vadella - Ibiza

Es Figueral

Ook Es Figueral is een fijne plek voor het hele gezin. Het hoort zeker thuis in het lijstje met beste stranden van Ibiza voor families. Dit strand, aan de oostkust, is breed en het water blijft lang ondiep. Op dit strand vind je een loopbruggetje naar de rots in het water. Bovenop kun je van de zon genieten maar het is vaak wel erg druk. Leuker is om rondom te rots te snorkelen. Es Figueral is vooral populair bij Spaanse en Italiaanse families. Op dit strand vind je een van de beste restaurants van het eiland: Las Dalias Chiringuito.

Tip om te verblijven: Invisa Figueral Resort

Strand Es Figueral - Ibiza

s’Arenal Gran

Het strand s’Arenal Gran was in 1958 het decor van de film ‘South Pacific’ en is heel spectaculair met hoge uitzichtpunten en kristalhelder water. Dit strand is gelegen in het toeristische dorpje Portinatx in het noorden van Ibiza. Het is een populaire familieplek mede door de resorts in de omgeving. s’Arenal Gran is een breed strand met in de buurt verschillende winkeltjes, barretjes en restaurants. Dit is ook een erg leuke plek om te snorkelen.

Tip om te verblijven: Agriturismo Ibiza

SArenal Grande Portinatx

Offerte Ibiza
Wil jij graag naar Ibiza? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

 ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie