Meisje in waterpark

Leukste excursies op Ibiza voor het gezin

9 april 2018
Tips en weetjes

Als je met de kinderen op vakantie gaat naar Ibiza ga je vaak vooral voor lekker luieren op het strand. Maar het is ook zeker leuk om er een dagje op uit te gaan. Wij hebben de leukste excursies op Ibiza voor het gezin voor je uitgezocht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje waterpret in een waterpark of de leukste hippiemarkt van het eiland. Mocht je zelf nog een leuke excursie weten, geef het aan ons door en wellicht vullen wij dit lijstje met leukste excursies op Ibiza aan met jouw tip.

Waterpark Aguamar Playa d’en Bossa

De eerste van de leukste excursies op Ibiza voor het gezin is natuurlijk een waterpark. Zoek je een dagje waterplezier voor het hele gezin? Waterpark Aguamar in Playa d’en Bossa is een aanrader. Het park is geopend van half mei t/m oktober. Hier kun je urenlang glijden van verschillende hoge en snelle waterglijbanen. Voor de echte durfals is er een 50-meter vrije val, de ‘Kamikaze’. Ga jij dit doen? Wil je even uitrusten dan kan dat in de relaxzones, in het restaurant of bij de picknick-ruimte. Zijn de kinderen het water even beu dan kunnen ze zich ook nog vermaken in de speeltuin.

Waterpark Aguamar

Boottocht Formentera

Vanuit verschillende plekken gaan er boottochten naar Formentera. Volgens mij gaat er ongeveer 80 keer per dag een boot heen en weer, keuze genoeg dus. Het is 6 kilometer varen van Ibiza naar Formentera en de boot doet er ongeveer 30 minuten over. Het kan natuurlijk zijn dat je vanuit Santa Eulalia eerst naar Ibiza-stad vaart en dan pas de oversteek maakt, dan duurt het tochtje wat langer en zie je meer van de kustlijn van Ibiza. Op Formentera kan je fietsen huren om het eiland te ontdekken, er zijn ook fietsen met kinderstoeltjes.  Het eiland staat bekend om het prachtige turquoise water, groene natuur en kleinschalige accommodaties.

Cala Saone, Formentera

Sirenis Aquagames in Port des Torrent

In het resort Sirenis Seaview Country Club vind je het 4.500 m² grootte waterpark Sirenis Aquagames. Gasten die in het resort verblijven krijgen automatisch toegang tot het waterpark. Omdat dit geen ReisgraagKids accommodatie is zul je een entreekaartje moeten kopen.  Het waterpark heeft een apart gedeelte voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Dit is een van de leukste excursies op Ibiza voor het hele gezin.

Hippiemarkt Las Dalias in Sant Carles

Op zaterdag vind je in Sant Carles de leukste hippiemarkt van het eiland. Het is een van de grotere en bekende maar dat maakt het niet minder leuk. De markt is er al vanaf 1985, dus ruim 30 jaar. En inmiddels staat er ongeveer 200 kraampjes en tot op de dag van vandaag kun je er nog originele Ibiza-producten kopen. Ook kun je er lekker eten en drinken en genieten van live-muziek. Van april tot oktober is de markt geopend van 10:00 tot 20:00 uur. De rest van het jaar is de markt tot 18:00 uur. Ook is er een avondmarkt (iets rustiger), die elke maandag (juni, september) of dinsdag (juli, augustus) plaatsvindt van 19:00 uur tot 01:00 uur. Toegang is gratis, alleen het parkeren kost een paar euro.

Gran Piruleto Park in Playa d’en Bossa

Speciaal voor kleine kinderen is het Gran Piruleto Park een enorm leuk dagje uit. Dit themapark bevindt zich in Playa d’en Bossa en geopend van dinsdag t/m zondag. Let wel even op de openingstijden want die kunnen per dag anders zijn. In dit kleinschalige park kun je klimmen en klauteren, zowel binnen als buiten. Er zijn o.a. trampolines, springkussens en een babypark. Ook is er een restaurant waar je prima kunt eten.

Gran Piruleto Park - Ibiza

Ca’n Perre Mussona

Als laatste in het rijtje van de leukste excursies op Ibiza voor het gezin is Ca’n Perre Mussona. Bij Ca’n Perre Mussona kunnen de kinderen spelenderwijs kennis maken met het leven op een boerderij. Ca’n Perre Mussona is namelijk een ecologische boerderij, gelegen tussen San Carlos en Santa Eularia. Om er te komen moet je de bordjes volgen met de blauwe big. Er leven o.a. kippen, varkens en paarden, waarvan sommige speciaal gefokt worden. Al het vlees gaat naar de beste restaurants die Ibiza te bieden heeft. De dieren groeien op in een omgeving zonder chemicaliën en pesticide en voldoende ruimte. De kinderen kunnen ook zien hoe de groente vanaf de kiem naar een volwaardige producten gekweekt wordt. Eens in de zoveel tijd is er een marktje waarbij alle items van de boerderij geproefd kunnen worden.

Can Pere Mussona

Offerte kindvriendelijk Ibiza
Wil jij graag naar Ibiza met het hele gezin? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

 ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie