Otranto in Puglia

Meest kindvriendelijke stranden van Puglia

13 augustus 2018
Tips en weetjes

Puglia (Apulië) ligt in de hak van de laars van Italië en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Hier vind je eeuwenoude stadjes, vriendelijke mensen en kun je heerlijk eten. Ook kun je overnachten in een typische Trulli (witte kegelvormige huisjes) en zijn er prachtige stranden. De inwoners van Puglia (Pugliesi) zeggen zelf dat hun stranden mooier zijn dan op de Malediven. Het is aan jou om te oordelen of ze gelijk hebben. Tijdens onze ‘Rondreis Puglia met kinderen‘ kom je langs de meest kindvriendelijke stranden van Puglia en hier hebben wij ze van noord naar zuid op een rijtje gezet.

Vignanotica Beach

Ten noorden van Bari ligt Vignanotica Beach, tussen de natuurreservaten Santa Tecla en Monte Barone in het nationale park van Gargano. Verscholen tussen de rotsen liggen verschillende bijzondere baaitjes en stranden met een adembenemend landschap. Het kiezelstrand Vignanotica is deels openbaar en deels privé en je vindt er verschillende strandtentjes waar je ook parasols en stoelen kunt huren. Helaas wordt het wel snel diep waardoor je vooral met kleine kinderen wel goed moet opletten.

Torre dell’Orso

Ten noorden van Otranto ligt de prachtige baai Torre dell’Orso met het fijne zandstrand en op de achtergrond de duinen en de pijnboombossen. Het strand loopt langzaam af in de zee, waardoor het een van de meest kindvriendelijke stranden van Puglia is, een ideaal strand dus voor gezinnen met kinderen. In het kristalheldere water van deze baai staan twee witte rotsen die “sorelle” , zussen worden genoemd. Er zijn verschillende strandtentjes aanwezig.

Baia dei Turchi

Iets ten zuiden van Torre dell’Orso ligt Baia dei Turchi, een keien-zandstrand dat wordt afgewisseld met rotspartijen waar vandaan je prima kunt duiken in het helderblauwe water. Het strand wordt omringt door pijnboombossen en typische mediterrane begroeiing. Het strand maakt deel uit van het beschermde gebied Oasi protetta dei laghi Alimini en is wel meer voor gezinnen met oudere kinderen.

Punta Prosciutto

Ten noorden van het vissersplaatsje Porto Cesareo ligt Punta Proscuitto. Dit strand is favoriet bij Italiaanse families uit de omgeving en dat is niet gek. Je vindt er een prachtig lang wit zandstrand. De groene duinen en de Ionische zee met het helderblauwe water maken dit strand tot een echt paradijs.

Punta della Suina

Even ten zuiden van Gallipoli ligt Punta della Suina, bestaande uit twee kleine baaien. Het is een van de populaire plekken in Salento, vooral vanwege de exclusieve feesten en evenementen die er worden gegeven. Het is dan ook een bekende plek bij de Italiaanse VIP’s.

Pescoluse

Ongeveer 40 km ten zuiden van Gallipoli ligt Pescoluse wat ook wel ‘de Malediven van Puglia’ wordt genoemd. Hier vind je een mooi lang zandstrand met helderblauw water. Het strand loopt hier heel geleidelijk af in zee, waardoor het een van de meest kindvriendelijke stranden van Puglia is, een ideale plek dus voor gezinnen met jonge kinderen.

Tip om te verblijven: Masseria Li Foggi 

Offerte Puglia
Wil jij graag naar Puglia? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.
ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie