Kruiden op markt Marrakech

In de herfstvakantie naar Marrakech

14 juni 2018
Tips en weetjes

Zoek je nog een leuke bestemming voor in de herfstvakantie en wil je een keer iets anders? Dan is de stad Marrakech in Marokko echt een aanrader. Het is slechts 4 uur vliegen en je komt echt in een compleet andere wereld terecht. Ik vind Marokko in de zomer veel te warm maar in de herfstvakantie naar Marrakech is prima te doen. Marrakech is één van de vier Koningssteden van Marokko en heeft 1,2 miljoen inwoners. Ter vergelijking: Amsterdam heeft er nog geen miljoen.

Geschiedenis van Marrakech

De stad werd in 1062 gesticht werd een belangrijke hoofdstad en handelsstad voor de karavaanroutes in de Sahara. UNESCO heeft de historische kern van de stad (de medina) in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, Djemaa el Fna, is erg populair bij toeristen, evenals de ernaast gelegen soek (“bazar”) met zijn smalle steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren. Overdag zijn er op het plein verschillende straatartiesten, waaronder bijvoorbeeld slangenbezweerders. Als je hier een foto van wilt maken moet je ervoor betalen.

Met kinderen in de herfstvakantie naar Marrakech

Marrakech is een hele fijne bestemming om met kinderen heen te gaan. Wij hebben er zelf voor gekozen om eerst in een traditionele riad te verblijven en daarna te relaxen bij Club Med la Palmeraie. De inwoners zijn gek op kinderen en doen alles voor ze. De eerste dag liepen ze met ons mee naar Djemaa el Fna om de kortste route te laten zien. En als wij de dagen daarna in de riad aankwamen en even op het terras gingen relaxen kwam de receptionist met verse aardbeien of een flesje water voor de kinderen aanzetten. Enorm vriendelijke man dus. Ik heb me er veilig gevoeld maar wij zijn bijvoorbeeld niet `s avonds met de kinderen naar de medina gegaan. Op het Djemaa el Fna plein zijn we de eerste dag wel opgelicht (lees: teveel betaald voor een foto die ik eigenlijk niet eens wilde maken). Maar dat hoort er een beetje bij vind ik. Verder is het eten in Marrakech echt heerlijk en vind ik het vooral een enorm kleurrijke stad.

Zien en doen in Marrakech

Ga je in de herfstvakantie naar Marrakech dan kun je genieten van de bijzondere cultuur en prachtige natuur. De stad zelf heeft enorm veel rijk versierde bouwwerken, paleizen en religieuze plaatsen. Wat deze stad bijzonder maakt is dat het de gewoontes van de originele bevolking heeft weten te behouden. Zo kun je een kijkje nemen in de berbercultuur waar samen eten en samenkomen erg belangrijk is. De omgeving van Marrakech is ook enorm veelzijdig en biedt een mooie afwisseling met de drukte van de stad. Bekijk de top 5 excursies in Marrakech op Reisgraag.nl.

Offerte Marrakech
Wil jij graag naar Marrakech? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

 ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie