Strand overkant Dolphin Suites op Curacao

Meest kindvriendelijke stranden van Curaçao

15 april 2019
Tips en weetjes

Met het gezin op vakantie naar Curaçao? Dit tropische eiland in de Caribbean is prima geschikt voor een strandvakantie met het gezin, o.a. dankzij de kindvriendelijke stranden. De meest kindvriendelijke stranden van Curaçao hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Bij Curaçao denken we allemaal aan een tropisch eiland met witte stranden, palmbomen en een helderblauwe zee. En dat klopt ook helemaal. Maar wat hier nog aan toegevoegd kan worden is de kindvriendelijkheid van het eiland. Dit maakt Curaçao de ideale plek voor een strandvakantie met het gezin. Er zijn diverse kindvriendelijke hotels en excursies, maar ook stranden. We kennen natuurlijk allemaal de populaire stranden zoals de Jan Thiel Baai en Mambo Beach, maar wat zijn nu de meest kindvriendelijke stranden van Curaçao? Wij hebben de meest kindvriendelijke stranden van Curaçao samengesteld, ideaal voor jouw vakantie Curaçao met het gezin.

Jan Thiel Baai

De Jan Thiel Baai is een van de populairste stranden op Curaçao en is tevens een van de meest kindvriendelijke stranden van Curaçao. De Jan Thiel Baai heeft een gedeelte waar het strand langzaam afloopt in zee. Dit gedeelte is deels afgesloten door een pier. Deze twee factoren maakt het een veilige plek voor kinderen om te zwemmen. Zwemmen jouw kinderen liever in een zwembad in plaats van de zee? Ook dat kan bij de Jan Thiel Baai. Bij zwembad Zest heb je vanuit het zwembad uitzicht op de zee. Wat de Jan Thiel Baai helemaal afmaakt, zijn de openbare toiletten met verschoningskussens en de vele faciliteiten. Zo zijn er diverse restaurants te vinden, zoals Zanzibar en Zest, zijn er voldoende parasols en ligbedjes en worden er activiteiten georganiseerd, zoals volleybal of voetbal. Naast alle voordelen heeft de Jan Thiel Baai ook een nadeel: het strand is voornamelijk opgespoten waardoor het de natuurlijke schoonheid mist.

Cas Abou

Het tropische witte zandstrand van Cas Abou is ideaal voor kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen. Het strand is lang en breed en loopt langzaam af in de helderblauwe zee. Voor de meeste gezinnen met kleine kinderen is dit toch wel een pre. Heb je een gezin met wat grotere kinderen? Ook dan is dit strand geschikt. Tijdens weekenden en drukke periodes zijn er namelijk watertrampolines en bananenboten op de zee te vinden. Op het strand van Cas Abou zijn ook strandstoelen en parasols te huren. Dit is dan ook wel aan te raden aangezien er verder weinig schaduw is. Tot slot is er op het strand ook een restaurant te vinden met kindergerechten als hamburgers en frietjes.

Playa Lagun

Playa Lagun is een van de topfavorieten als het gaat om stranden en mag dan ook niet ontbreken in onze top vijf meest kindvriendelijke stranden Curaçao. Ook hier loopt het strand rustig af waardoor het een fijne plek is voor kinderen. Daarnaast is dit besloten strand ideaal voor kinderen die willen leren snorkelen. Er is een lagune van circa 200 meter met kleurrijke vissen. De zee is er erg rustig doordat er aan beide kanten van de zee kliffen zijn. Op dit strand zijn maar weinig faciliteiten te vinden en de faciliteiten die er zijn, zijn maar beperkt open. Wel is er op loopafstand een restaurant. Playa Lagun is ook erg populair onder de lokale families. In hun vrije tijd komen ze hier dan ook graag om te barbecueën.

Blue Bay Beach

Dit privé-strand heeft twee redenen waarom het zo populair is onder de gezinnen met kinderen. Allereerst heeft het een speeltuin en ten tweede beschikt het strand over een groot zwembad. De kinderen kunnen zich hier dus prima vermaken. Daarnaast staan er palmbomen op het strand die ervoor zorgen dat de kinderen lekker in de schaduw kunnen bijkomen van het zwemmen en spelen. Op het strand zijn ook andere faciliteiten te vinden. Zo zijn er fijne douches en toiletten en een bijbehorend restaurant met kinderstoeltjes. Blue Bay Beach behoort tot een resort. Gasten van het resort hebben gratis toegang tot het strand. Niet-gasten zijn welkom maar wel tegen een betaling.

Playa Kalki

Playa Kalki is een klein besloten strandje in het noorden van Curaçao. Ook hier zijn aan beide kanten van de zee kliffen te vinden waardoor dit strand ideaal is voor kinderen. De zee is er heerlijk rustig en de kliffen zorgen voor veel natuurlijke schaduw. Bovendien is er een gedeelte van de zee speciaal afgezet met touw. Hierdoor worden de zwemmers en de watersporters van elkaar gescheiden wat zorgt voor meer veiligheid. Op het strand zijn ook faciliteiten aanwezig, zoals restaurants en douches. Playa Kalki is niet erg lang en op sommige stukken zelfs erg smal.

Offerte 
Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke vakantie op Curaçao of ergens anders? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie