Dubai Aquarium en Underwater Zoo

Leukste activiteiten voor kinderen in Dubai

25 april 2019
Tips en weetjes

Dubai is een van de zeven Arabische Emiraten en is gelegen in het Midden-Oosten. De laatste jaren heeft het emiraat zich ontwikkeld als een echte toeristenbestemming waar ook voor kinderen veel te zien en te doen valt. Deze emiraat staat nooit stil want er wordt altijd iets aangepast of iets nieuws gebouwd. Het is een stad der extremen waarbij kinderen hun ogen uit kunnen kijken. Wij hebben de leukste activiteiten voor kinderen in Dubai voor je op een rijtje gezet.

Legoland

Een pretpark wat zeker leuk is voor gezinnen met kinderen van 2 t/m 12 jaar is Legoland. Breng hier een bezoek aan de LEGO-fabriek waar je kunt zien hoe LEGO-stenen worden gemaakt. In het Imagination gebied kun je zelf auto’s bouwen en deze laten racen tegen elkaar. In het Kingdoms gedeelte ga je terug naar de Middeleeuwen en in Miniland kun je de skyline van Dubai bekijken die gemaakt is van LEGO-steentjes. Daarnaast zijn er attracties verspreid over de verschillende gebieden waardoor je je de hele dag kunt vermaken. Een andere park van LEGO dat een bezoek waard is, is het Water Park. Dit park is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. Het waterpark bevat maar liefst twintig waterglijbanen en attracties.

Bollywood Parks

Dicht bij Legoland ligt Bollywood Parks en dit is echt een van de leukste activiteiten voor kinderen in Dubai. Het park bestaat uit vijf zones waar de omgevingen geïnspireerd zijn op de beste Bollywood films. De zones zijn: Bollywood Boulevard, Mumbai Chowk, Rustic Ravine, Royal Plaza en Bollywood Film Studios. Op de Bollywood Boulevard vind je leuke cafés met live entertainment. Bij Mumbai Chowk waan je je door de straten van Mumbai. Je kunt hier zelfs lid worden van de maffia en een achtervolging inzetten. De mooie omgeving van India wordt afgeschilderd in Rustic Ravine. Ontdek prachtige musicals in Royal Plaza in het Rajmahal Theatre. Ook de zone Bollywood Film Studios is een bezoek waard. Hier kom je onder andere te weten hoe een blockbuster gemaakt wordt.

Platinum Heritage Desert Safaris

Platinum Heritage Desert Safaris biedt een unieke woestijnsafari ervaring. Dankzij deze safari ontdek je de geschiedenis en cultuur van Dubai. Tijdens de safari wordt de authentieke bedoeïenenervaring gereconstrueerd. Oftewel je voelt je een echte woestijnbewoner. Bij Platinum Heritage Desert Safaris is het mogelijk om een wildwandeling te maken in het grootste nationale park van de Verenigde Arabische Emiraten, het Dubai Desert Conservation Reserve. Tevens is het mogelijk om authentieke bedoeïenenkampen in de woestijn te bezoeken die gebouwd zijn volgens traditie. Je geniet tijdens de safari ook van de kennis die gidsen graag met jou en je gezin delen. Je kunt onder andere kiezen voor een Heritage Desert Safari, een Camel Desert Safari en een Overnight Desert Safari. Kinderen kunnen hun ogen uitkijken over het zandlandschap en zullen een tochtje op een kameel ontzettend leuk vinden.

SMCCU

Als je een bezoek brengt aan Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) kom je meer te weten over de cultuur en gewoonten van Dubai. Het centrum is geopend in 1998 en nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Zo kunnen bezoekers de moskee bezoeken, Arabische lessen volgen of een erfgoed rondleiding boeken. Daarnaast kun je genieten van lekker eten op tapijten en kussens met het hele gezin. Deze traditionele maaltijd is een erg populaire activiteit voor gezinnen met kinderen.

Captain Jack boottocht

Kinderen kun je vrijwel altijd blij maken met een boottochtje. Een populaire rondvaartboot in Dubai is de Captain Jack boot. Dit is een houten, Arabisch zeilschip. Dankzij de vele zitzakken in een vrolijke kleur heerst er een gezellige sfeer op de boot. Het is een ideale boottocht voor families met kinderen. De boottocht duurt ongeveer een uur en vertrekt vanuit Dubai Marina. De boot vaart langs de Jumeirah Beach Residences wat een prachtig uitzicht biedt op de architectuur van Dubai.

Dubai Aquarium en Underwater Zoo

Binnen in de Dubai Mall bevindt zich het Dubai Aquarium en Underwater Zoo. Hierin bevindt zich de grootste verzameling van zandhaaien ter wereld en zwemmen er duizenden waterdieren rond in hun verblijven. Verder gaat er maar liefst tien miljoen liter water in de aquarium tank die gelegen is op de begane grond van het winkelcentrum. Je kunt zelfs door een onderwatertunnel doorlopen waarbij de vissen boven en naast je zwemmen. Het is ook mogelijk om van dichtbij te bekijken hoe de haaien worden gevoerd. Je bevindt je dan tijdens het voederen onder water. Natuurlijk wordt je beschermd door een stalen kooi. Deze activiteit is mogelijk vanaf een leeftijd van 12 jaar oud.

Burj Khalifa

De laatste in het rijtje van de leukste activiteiten voor kinderen in Dubai is zeker niet de minste. Burj Khalifa is namelijk het hoogste gebouw van de wereld. Vanuit dit gebouw heb je een prachtig uitzicht over de stad Dubai. Op 21 september 2004 is de bouw begonnen en sinds 21 juli 2007 mag Burj Khalifa zich het hoogste gebouw ter wereld noemen. De toren is maar liefst 828 meter hoog. De 124e, 125e en 148e verdieping zijn open voor publiek en zeker de moeite waard. Ook kinderen zullen de enorme hoogte een spannende beleving vinden.

Offerte 
Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke vakantie in Dubai of ergens anders? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie