Mataro - Spanje

Leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona

4 februari 2020
Tips en weetjes

Allereerst wellicht een uitleg over Costa Barcelona. Bij niet veel mensen is deze naam bekend, alhoewel je het natuurlijk gelijk associeert met de Spaanse stad Barcelona. Costa Barcelona is de regio tussen Costa Brava en Costa Daurada met de stad Barcelona als middelpunt. Sinds 2012 is dit een officiële regio. Je vindt hier maar liefst 100 km kustlijn! Naast zwemmen is hier nog veel meer leuks te doen, wij hebben de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona voor je op een rijtje gezet.

Kastelen aan de Costa Barcelona

Als eerste in het lijstje van de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona zijn de kastelen. Er zijn verschillende kastelen aan de Costa Barcelona die de moeite waard zijn om te bezoeken met de kids. In Terrassa heb je bijvoorbeeld Carthusian of Vallparadis Castle. Dit oude kasteel van de hertogen van Valparadis is gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit Terrassa. Het is mooi bewaard gebleven. Je kunt er in een uur doorheen wandelen. Maak de excursie compleet met een wandeling door het park en een bezoek aan de 3 kerken van de Seu d’Egara. Ook Montjuic Castle is een uitstapje waard. Dit kasteel bevindt zich in Barcelona en vanaf Montjuic heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Het spoorwegmuseum van Catalonië

In 1972 werd in Vilanova i la Geltrú het 19e Europese modelspoorcongres gehouden. Dit was de aanleiding voor de oprichting van het spoorwegmuseum van Catalonië: Museu del Ferrocarril de Catalunya. Je kunt hier een uitgebreide verzameling stoomlocomotieven zien, waaronder een aantal van de oudste treinen van Spanje. Wist je dat de eerste trein op het Iberische schiereiland de route Barcelona – Mataró reedt op 28 oktober 1848? De geschiedenis gaat dus al heel wat jaren terug. Ook dit is een van de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona.

Bezoek een wijnhuis

Maak kennis met de heerlijke Spaanse wijnen uit deze streek. Nu zul je denken dat dit niet direct een van de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona is. Maar verschillende wijnhuizen organiseren activiteiten voor de kids. Het wijnhuis Can Nadal de la Boadella heeft bijvoorbeeld een spannende speurtocht gemaakt voor kinderen om de wijnwereld op een leuke manier te ontdekken. Ook Caves Vilarnau heeft een speciale rondleiding voor kinderen waarbij ze uitleg krijgen over hoe wijn en cava wordt gemaakt, terwijl de ouders een heerlijk glaasje kunnen proeven.

De kabelbaan van Montserrat

Welke ook absoluut niet mag ontbreken in het lijstje van de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona is de kabelbaan. Op de hellingen van de berg Montserrat verbindt de spoorlijn van de FGC Barcelona en Manresa met het klooster van Montserrat. Naast de weg en de tandradspoorweg is dit een van de drie manieren om bij het klooster te kunnen komen, en verreweg de snelste. De kabelbaan is geopend in 1930 en is nog steeds in gebruik. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Ook het klooster van Montserrat met zijn bekende jongenskoor is een bezoek waard.

Natural Science Museum in Granollers

Hekkensluiter in de lijst met de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona, is zeker niet de minste. Mijn kinderen vinden het altijd leuk om naar een museum te gaan, vooral als het een museum is waar ze een speurtocht kunnen doen of op een andere manier actief kunnen zijn. En dat kan bij het Natural Science Museum in Granollers. Je kunt er allerlei activiteiten doen met betrekking tot natuurwetenschappen, milieu en natuurlijk erfgoed. Het museum bevindt zich in Granollers, ongeveer 30 km ten noordoosten van Barcelona.

Offerte Costa Barcelona 
Je weet nu wat de leukste excursies voor kinderen aan de Costa Barcelona zijn. Wil jij met het gezin op vakantie naar Costa Barcelona? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie