Macarelleta beach - Menorca

Leukste activiteiten voor kinderen op Menorca

20 juli 2019
Tips en weetjes

Menorca is met een oppervlakte van 700 km² zeker niet het grootste Spaanse eiland, maar wel een eiland waar genoeg te beleven is. Vooral voor gezinnen met (jonge) kinderen is het een ideale vakantiebestemming. Je vindt hier veel kindvriendelijke hotels, de stranden lopen langzaam af in zee en het is slechts 2,5 uur vliegen van Nederland. Ga jij met het hele gezin op vakantie naar Menorca? Dit zijn de leukste activiteiten voor kinderen op Menorca om tijdens je vakantie te ondernemen.

Vermaak je in Cala ‘n Bosch

Cala ‘n Bosch is de grootste badplaats van het eiland. Het Spaanse dorp is gemoedelijk, klein en heeft een gezellig centrum gebouwd rondom de haven. Deze populaire toeristenplaats staat bekend om de twee prachtige baaien met wit zandstrand. De hoogtepunten van de plaats ontdek je met het treintje, dat een rondje door het dorp maakt. Ook vind je in Cala ‘n Bosch het leukste en grootste waterpark van Menorca: Aquarock. Het park bestaat uit verschillende zwembaden. Voor de oudere kinderen zijn er uitdagende glijbanen en de kleintjes vermaken zich in het waterspuitpark.

Bezoek de vuurtorens

De vuurtoren Far de Favàritx is zeker een melding waard in dit artikel met leukste activiteiten voor kinderen op Menorca. Deze vuurtoren werd gebouwd in de twintigste eeuw en bevindt zich op een van de mooiste kapen van Menorca: Kaap Favàritx. Bezoek ook de vuurtoren Far de Punta Nati in het noordwesten van het eiland. Vooral rond zonsondergang is het een prachtig aanzicht.

Wandel in het Nationaal Park s’Albufera

Nationaal Park s’Albufera is het grootste natuurreservaat van Menorca. Hier leveren honderden dier- en plantensoorten. In het park kun je ook prachtige wandelingen maken. Het letterlijke hoogtepunt van het park is de Monte Toro. Deze berg is 350 meter hoog en daarmee het hoogste punt van het eiland. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over het hele eiland, van noord- tot zuidkust. Leuk voor actieve families!

Ontdek Menorca vanaf het water

Wil je de vele verborgen stranden van Menorca verkennen? Je kunt deze het best bereiken met een boottocht vanuit Cala ‘n Bosch, Ciutadella of Mahon. Tijdens de tocht geniet je van de ruige kust en de mooie baaien. Voor een extra bijzondere ervaring stap je aan boord van een boot met een glazen bodem, zodat je de onderwaterwereld kunt bewonderen. Ook leuk: in de zee rondom Menorca zwemmen veel wilde dolfijnen die je tijdens een dolfijnenexcursie tegen kunt komen. Liever meer actie? Kies dan voor een catamaran of kajak. In Ses Salinas en Fornells in het noorden kun je ook windsurfen, zeilen of waterskiën.

Bewonder de grotten

Menorca kent meerdere grotten waar je een uitstapje naar toe kunt maken. Echt een topper in dit artikel over de leukste activiteiten voor kinderen op Menorca. Bij de grotten in de diepblauwe baai Cales Coves kun je zelfs snorkelen. Deze grotten stammen uit de Brons- en IJzertijd en zijn het leefgebied van onder andere kleurrijke vissen, krabben en octopussen. Je kijkt je ogen uit!

Bezoek de dierentuin

Bij dierentuin Lloc de Menorca kom je zo dicht mogelijk bij de dieren, wat de kinderen natuurlijk geweldig vinden. Je komt oog in oog te staan met allerlei dieren, van apen tot struisvogels en maki’s. Ook is er een reptielenhuis waar je de slangen ziet kronkelen. Buiten vind je de bloementuin waar je heerlijk kunt wandelen rond de vijvers en ook nog eens bijzondere diersoorten tegenkomt. Onze aanrader: sluit de dag af met een bezoek aan het avontuurlijke waterpark.

Ontdek Menorca ter paard

Menorca heeft een lange paardentraditie die teruggaat tot de Middeleeuwen en wat zelfs iedere zomer van juni tot september gevierd wordt met het paardenfeest ‘Jaleo’. Wanneer je kinderen dol zijn op paarden, is het zeker een aanrader om hier paard of pony te rijden door de prachtige natuur. Bij het speelpark Hort de Llucaitx Park in noorden van het eiland kunnen de kinderen pony rijden. Het eiland kent ook een paardenroute, de Camí de Cavalls. Dit beschermde pad van ongeveer 220 kilometer omringt het hele eiland. Naast paardrijden kun je hier ook wandelen of fietsen.

Offerte 
Wil jij op vakantie naar Menorca? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie