Menorca heeft niet voor niets de bijnaam ‘buggyeiland’. Dit omdat er in het voor- en naseizoen veel gezinnen met kleine kinderen (in buggy) naar het eiland afreizen. Het eiland hoort bij de Spaanse Balearen, bestaande uit Ibiza, Formentera, Mallorca en dus Menorca. Je vindt op het eiland verschillende dorpjes en steden met hotels en appartementen. Wij hebben alleen de meest kindvriendelijke hotels in ons aanbod, zowel luxe kinderparadijzen als kleinschalige appartementen en alles wat daar tussen zit.

Waarom naar Menorca met kinderen?

Menorca is een enorm fijne vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen. Het is slechts 2,5 uur vliegen naar dit Spaanse eiland. Je vindt er mooie zandstranden, leuke dorpjes en een fijn klimaat. Daarnaast zijn er leuke uitstapjes te maken voor het hele gezin! De oude hoofdstad Ciutadella ademt de sfeer uit van het Spaanse vasteland met in het centrum een paar prachtige paleizen en gezellige pleintjes. Het langste (3 km!) en meest kindvriendelijke zandstrand vind je in Son Bou, in het zuiden van het eiland.

Menorca heeft een lange paardentraditie die teruggaat tot de Middeleeuwen en wat zelfs iedere zomer van juni tot september gevierd wordt met het paardenfeest ‘Jaleo’. Wanneer je kinderen dol zijn op paarden, is het zeker een aanrader om hier paard of pony te rijden door de prachtige natuur. Bij het speelpark Hort de Llucaitx Park in noorden van het eiland kunnen de kinderen pony rijden. Het eiland kent ook een paardenroute, de Camí de Cavalls. Dit beschermde pad van ongeveer 220 kilometer omringt het hele eiland. Naast paardrijden kun je hier ook prima wandelen of fietsen.

Accommodaties van ReisgraagKids op Menorca

Ook op het Spaanse eiland Menorca hebben wij een mooie selectie gemaakt aan kindvriendelijke accommodaties! Heb je zelf geen tijd of zin om de meest geschikte accommodatie uit te zoeken? Mail ons dan je wensen (info@reisgraagkids.nl) en wij maken een gratis offerte voor je!

Royal Son Bou Family Club 4*

Zoek je een kinderparadijs met enorm uitgebreide kinderanimatie op een plek wat niet te ver vliegen is?

Aparthotel Zafiro Menorca 4*

Kinderen beleven de vakantie van hun leven in aparthotel Zafiro op het Spaanse eiland Menorca.