Grote Knip op Curacao

Leukste activiteiten voor kinderen op Curaçao

8 augustus 2019
Tips en weetjes

Wil jij op vakantie met het gezin, maar heb je geen idee waar naartoe? Zoek je zon, zee, strand en een heerlijk klimaat? Curaçao is erg kindvriendelijk. Het eiland heeft het gehele jaar door lekker weer en beschikt over kindvriendelijke stranden én kindvriendelijke excursies. Benieuwd welke excursies er allemaal zijn voor het gezin? Wij hebben voor jullie de vijf leukste activiteiten voor kinderen op Curaçao op een rijtje gezet.

Curaçao Sea Aquarium

Wil jij de onderwaterwereld van de Caribbean leren kennen maar is het geen optie om met het gezin te gaan snorkelen of duiken? Dan is het Curaçao Sea Aquarium de ideale oplossing. Hier leer je zowel het leven boven als onder water kennen. Het Curaçao Sea Aquarium heeft diverse aquariums met tropische vissen, koraal en andere zeedieren, maar heeft ook diverse touchtanks met bijvoorbeeld zeesterren en zeekomkommers. Hier mag je de dieren zelfs aaien. Voor de meeste een spannende maar erg unieke ervaring! Verder zijn er bassins met verpleegsterhaaien, dolfijnen en zeeleeuwen. Je kunt ook met een onderwaterboot meevaren en de voorbij zwemmende haaien, schildpadden en roggen van dichtbij spotten.

Naast alle dieren in aquariums en bassins heeft het Curaçao Sea Aquarium nog een tweede gedeelte: de Dolphin Academy. Hier is het mogelijk een dolfijnenshow te bekijken en deze mooie dieren te aaien en te knuffelen. Altijd al met dolfijnen willen zwemmen? Ook dat is mogelijk, maar wel tegen betaling.

Curaçao Ostrich Farm

Naast het ontdekken van de Caribische onderwaterwereld, heeft Curaçao nog meer te bieden op het gebied van dieren: namelijk de struisvogelfarm. Curaçao Ostrich Farm mag echt niet ontbreken op dit lijstje met de leukste activiteiten voor kinderen op Curaçao. Hier leer je onder begeleiding van een gids alles over de struisvogels en rijd je met een safaritruck het terrein rond. De struisvogelfarm is volledig in Afrikaanse stijl wat zorgt voor een ultieme safaribeleving. Om het een unieke ervaring te maken, mogen de struisvogels gevoerd worden en laat de gids zien hoe sterk struisvogeleieren zijn door de kinderen erop te laten staan. Bij de farm is een bijbehorend restaurant waar onder andere een struisvogelomelet of struisvogelbiefstuk geproefd kan worden. Zitten jouw kinderen niet graag stil? Laat ze dan lekker spelen in de speeltuin naast het restaurant.

Trolley Train Willemstad

Deze tour start en eindigt bij Fort Amsterdam en is een leuke manier om de hoofdstad van het eiland te ontdekken. Je komt onderweg o.a. langs de drijvende markt aan de Sha Caprilleskade en de wijk Sharloo met de schilderachtige huizen. Je stopt bij Bolo di Bruit, beter bekend als het ‘bruidstaarthuis’. Dit is het meest gefotografeerde gebouw van de stad. Ook kom je langs de prachtige kathedraal van Pietermaai en het Koningin Wilhelmina Park waar regelmatig culturele evenementen worden georganiseerd.

Chichi’s schilderen

Chichi’s zijn beeldjes in de vorm van Caribische vrouwen en erg populair zowel op het Caribisch gebied als daarbuiten. Ook in de Nederlandse winkels zijn diverse Chichi’s te kopen. Bij Serena’s Art Factory kun je je eigen Chichi schilderen. Dat is nog eens een leuke souvenir: een beeldje naar keuze helemaal zelf geschilderd! Allereerst kom je terecht in een kleurrijke tuin met Chichi’s in alle vormen en maten. Vervolgens wordt er door het personeel een uitleg gegeven over het idee achter de beeldjes en hoe de beeldjes gemaakt worden. Samen met lokale kunstenaars en schilders worden er telkens weer unieke beeldjes met de hand geschilderd. Ben jij niet zo creatief of heb je geen zin of tijd om het beeldje helemaal zelf te schilderen? De Chichi’s zijn ook gewoon kant en klaar te koop in de souvenirwinkel bij Serena’s Art Factory.

Brakkeput Mei Mei

Brakkeput Mei Mei: een historisch landhuis met restaurant, bar, speeltuin en een midgetgolfbaan met maar liefst achttien holes. Het perfecte uitstapje met het gezin en gegarandeerd een ochtend of middag vol plezier. De kinderen kunnen zich hier prima uitleven. Hebben jullie honger gekregen van al het speelplezier en competitiviteit op de midgetgolfbaan? Dan kan er nog lekker een hapje gegeten worden bij het restaurant voordat jullie weer verder genieten van een heerlijke gezinsvakantie op Curaçao.

Klein Curaçao

Hekkensluiter in deze lijst met de leukste activiteiten voor kinderen op Curaçao is een onbewoond eiland. Na alle ontdekkingen en speelplezier hoort een dagje relaxen op het strand natuurlijk ook bij de vakantie. En waar doe je dat nou beter dan op het paradijselijke eiland Klein Curaçao? Hier vind je een wit zandstrand en helderblauwe zee met schildpadden als inwoners. Geen massa’s toeristen, talloze hotels en uitbundige strandtenten. Hier is het echt nog lekker rustig. Waarom dit zo leuk is voor kinderen? Wie weet wordt er een schildpad gespot en ze kunnen natuurlijk eindeloos zandkastelen bouwen hier.

Geef een reactie