Vliegtuig stripfiguur

Hoe vermaak je je kind in het vliegtuig?

21 februari 2019
Tips en weetjes

Omdat onze vliegreis naar Griekenland met een peuter van 1 jaar en 2 maanden niet zo’n succes was aangezien hij niet stil wilde zitten, ben ik op zoek gegaan naar tips van andere vaders en moeders. Via Instragram heb ik de vraag gesteld ‘hoe je je kind vermaakt in het vliegtuig’ en heb hele handige tips gekregen. Uiteraard gun ik iedereen een relaxte vlucht dus deel de tips graag met je.

De meeste ouders vermaken hun kind met kleine cadeautjes, snoepjes, knutselspulletjes en de ipad. Zorg er wel voor dat je wat favoriete filmpjes hebt gedownload want er is geen wifi in het vliegtuig. De kleine cadeautjes variëren van potloden, (voor)leesboekje, stickers tot klei. Hoewel ik dat laatste zelf niet snel mee zou nemen omdat ik bang ben dat ze veel te veel rommel maken in het vliegtuig. Maar kreeg deze tip toch meerdere malen van moeders. Pak de cadeautjes allemaal afzonderlijk in, ook met het uitpakken kunnen ze al even zoet zijn. Vergeet ook niet de eigen knuffel of iets anders vertrouwds (knuffeldoekje, speen etc), mocht je kindje het een beetje spannend vinden dan heeft hij toch iets bekends bij zich en dat voelt heerlijk vertrouwd.

De meest handige tip over hoe je je kind vermaakt in het vliegtuig kreeg ik van @businessmum_in_motion. Zij gaf aan dat je voor kinderen tot ongeveer 12 maanden een wiegje kunt reserveren bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Ook schijnen er autostoelen te zijn die geschikt zijn voor in het vliegtuig, zo kunnen ze lekker slapen en heb je op de bestemming gelijk een autostoel. Die heb je toch nodig als je een huurauto hebt. Op een lange vlucht kan je de kids hun pyjama aantrekken en tandjes poetsen zodat het duidelijk is dat het bedtijd is.

Meest belangrijke is wel dat je zelf een beetje relaxed en uitgerust bent. Maak je niet druk als ze toch geluid maken in het vliegtuig. Iedereen om je heen begrijpt heus wel dat kinderen niet de hele tijd stil kunnen zijn. Laat ze bijvoorbeeld gewoon door het gangpad lopen of hardop een liedje zingen als ze dat willen.

Geef een reactie