Cala Saone, Formentera - Spanje

De leukste activiteiten voor kinderen op Formentera

6 mei 2019
Tips en weetjes

Formentera is een ideale vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen. De voornaamste attractie van het eiland is de mediterrane natuur. Op het Spaanse eiland geniet je met het hele gezin van turquoise water, mooie stranden en een prachtige omgeving. Dankzij het klimaat van Formentera kun je het hele jaar door genieten van deze prachtbestemming. Het eiland kun je verkennen door leuke wandel- en fietstochten en/of door een ritje te paard. Verder zijn er op Formentera verschillende (water)sporten die jij met jouw gezin kunt beoefenen. Wij hebben de leukste activiteiten voor kinderen op Formentera op een rijtje gezet.

Can Marroig Interpretation Centre

Can Marroig is een boerderij die door de overheid van de Balearen is overgenomen en waar tegenwoordig het startpunt is om natuurpark Ses Salines te ontdekken. Op een interactieve manier leer je hier de verschillende natuurgebieden van Ses Salines kennen en ontdek je de meest interessante plaatsen op het eiland Formentera. Kinderen zullen hier veel leren over de flora en fauna van het land. Daarnaast is het een geweldige locatie voor een gezellige familiepicknick.

Paardrijden op Formentera

Een bijzondere manier om het eiland te ontdekken is te paard. Het landschap van Formentera leent zich uitstekend voor een ontspannen paardrijtocht. Samen met je gezin ga je op pad en rijd je op verschillende paden tussen pijnboombossen en rotsachtige gebieden. Er zijn verschillende paardrijtochten voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Beginners rijden ongeveer een half uurtje op een paard en gevorderde ruiters rijden ongeveer twee uur.

Cavall d’en Borràs en Cala Saona

Iets wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Formentera zijn de stranden. Een strand dat geschikt is voor het hele gezin is Cavall d’en Borràs. Rondom het witte zandstrand staan de jeneverbessen die een prachtig landschap vormen. Door het ondiepe water en de afwezigheid van golven is het strand geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Cala Saona is een zandstrand met een rustige en ondiepe zee omringt door steigers voor visbootjes en kleine kliffen. Aan de stranden van het eiland zijn diverse watersporten te beoefenen. Je kunt bijvoorbeeld met het gezin het water op per kajak of zeilboot. Daarnaast kun je ook windsurfen, snorkelen en duiken. Of huur een boot, met of zonder schipper, en ontdek de uithoeken van het eiland.

Wandel- en fietstochten

Je kunt het eiland tevens prima verkennen te voet of per fiets. Formentera heeft 32 multifunctionele routes die je te voet of lopend kunt doen. De groene routes beslaan in totaal meer dan 100 kilometer. Het eiland heeft een vlakke geografie waardoor de fietstochten comfortabel zijn. Kinderen kunnen op deze manier het eiland leren kennen en zullen zich geen moment vervelen. Mountainbikers en fietsers kunnen in oktober ook deelnemen aan sportevenementen. Er zijn drie typen evenementen. De Ronde van Formentera, de BTT La Mola en de Triathlon Illa de Formentera.

Sant Ferran Art and Crafts Market en La Mola Crafts Market

Wat zeker niet mag ontbreken op dit lijstje met de leukste activiteiten voor kinderen op Formentera is een bezoekje aan een lokale markt. In mei gaan de Sant Ferran Art and Crafts Market en de La Mola Crafts Market open. Deze markten zijn open tot half oktober. Op deze markten vind je veel handgemaakte producten zoals sieraden, textiel, glaswerk, keramiek, leer en schilderijen. De Sant Ferran Art and Crafts Market is een jonge markt die uitgegroeid is tot een cruciaal verkooppunt en ontmoetingsplaats. Iedere zaterdag kun je hier genieten van livemuziek. La Mola Crafts Market is de belangrijkste markt van het eiland en tevens een ontmoetingspunt. In de omgeving van de markt vind je veel terrassen en bars waar je lekkere drankjes kunt bestellen.

Offerte 
Zoek jij een accommodatie op Formentera of ergens anders in Spanje? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie