Formentera is het kleine zusje van Ibiza en is misschien nog wel mooier! Het is er in ieder geval een stuk rustiger. Op het Spaanse eiland geniet je met het hele gezin van turquoise water, mooie stranden en een prachtige omgeving. Dankzij het klimaat van Formentera kun je het hele jaar door genieten van deze prachtbestemming. Het eiland kun je verkennen door leuke wandel- en fietstochten en/of door een ritje te paard. Verder zijn er op Formentera verschillende (water)sporten die jij met jouw gezin kunt beoefenen.

Waarom naar Formentera met kinderen?

Iets wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Formentera zijn de stranden. Een strand dat geschikt is voor het hele gezin is Cavall d’en Borràs. Rondom het witte zandstrand staan de jeneverbessen die een prachtig landschap vormen. Door het ondiepe water en de afwezigheid van golven is het strand geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Cala Saona is een zandstrand met een rustige en ondiepe zee omringt door steigers voor visbootjes en kleine kliffen. Aan de stranden van Formentera zijn diverse watersporten te beoefenen. Je kunt bijvoorbeeld met het gezin het water op per kajak of zeilboot. Daarnaast kun je ook windsurfen, snorkelen en duiken. Of huur een boot, met of zonder schipper, en ontdek de uithoeken van het eiland.

Accommodaties van ReisgraagKids op Formentera

Ook op het Spaanse eiland Formentera hebben wij een mooie selectie gemaakt aan kindvriendelijke accommodaties! Heb je zelf geen tijd of zin om de meest geschikte accommodatie uit te zoeken? Mail ons dan je wensen (info@reisgraagkids.nl) en wij maken een gratis offerte voor je!