Wat Arun Tempel in Bangkok

In de meivakantie met het gezin naar Thailand

4 september 2019
Blog

Steeds meer scholen hebben in de meivakantie twee weken vakantie. Een ideale periode om met het hele gezin naar Thailand te gaan! Vanaf Schiphol gaan er verschillende rechtstreekse vluchten naar Bangkok, wat een mooi startpunt is van de rondreis door Thailand. In de meivakantie met het gezin naar Thailand is een ideale periode. In Bangkok kan het wel vrij heet zijn maat op de eilanden in het zuiden is het heerlijk vertoeven.

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om Thailand te ontdekken. Je kunt naar het noorden om de beroemde River Kwai te zien, tempels bezoeken in Chiang Mai, naar de oude stad Ayutthaya of naar de paradijselijke eilanden in het zuiden. Met kleine kinderen raad ik aan om vooral in een rustig tempo te reizen.

Voorbeeldrondreis: in de meivakantie met het gezin naar Thailand

De reis start meestal in Bangkok omdat hier de meest voordelige en rechtstreekse vluchten heen gaan. Dit is een enorm drukke stad en in mei kan het er heet zijn maar je hebt Thailand niet gezien zonder in Bangkok te zijn geweest. Eenmaal geacclimatiseerd in de stad kun je met een tuktuk door de stad rijden waarbij je de highlights van Bangkok ontdekt. Must sees zijn het beroemde Boeddhabeeld in Wat Pho en Khao San Road district met het heerlijke eten.

Hua Hin en Kaeng Krachan National Park

Het volgende wat in de meivakantie reis met het gezin naar Thailand zit, is Hua Hin en Kaeng Krachan National Park. Je pakt de trein of privé-transfer naar Hua Hin. Deze rit duurt ongeveer 3 uur. In Hua Hin zijn verschillende familievriendelijke hotels en appartementen te vinden. Deze gezellige stad heeft mooie stranden en een aantal levendige markten. Vanuit hier kun je het Nationaal Park Kaeng Krachan bezoeken. Dit park bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en er leven veel dieren zoals olifanten, apen, tijgers, wilde varken en vlinders.

Vervolgens gaan we eilandhoppen en wel op de eilanden Koh Samui, Koh Panang en Koh Tao. Op ieder eiland is het aan te raden om 3 nachten te blijven.

Koh Samui

Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en ideaal voor gezinnen met kinderen. Een voorbeeld van zo’n fijn familiestrand is Bang Po Beach. Ook Lipa Noi Beach is geschikt voor kinderen, omdat het water tot 100 meter ondiep is, zonder koraal of stenen. Crystal Bay Beach is een van de mooiste stranden van het eiland. Om het kleine zandstrand vind je kliffen en rotsformaties. Koh Samui is ook een echte aanrader voor een reis naar Thailand met je gezin in de meivakantie.

Koh Phanang

Op Koh Phanang hangt een relaxed sfeertje en is van alles te doen. In het plaatsje Thong Sala (waar je aankomt met de ferry) vind je elke avond een levendige night market waar je heerlijk streetfood kunt kopen. Tijdens eb kun je naar Koh Mae lopen via een kleine zandbank. Hier kun je prima snorkelen!

Koh Tao

Het mini-eiland Koh Tao ligt op korte afstand van Koh Samui. Met de witte stranden en helderblauwe zee is Koh Tao echt een paradijs. Dit eiland staat bekende om de prachtige duikplekken! Maar ook boven water is het eiland een aanrader. Sairee Beach is een geweldige plek om de dag door te brengen. Hier is van alles te doen; van beachvolleybal tot snorkelen. Er ligt ook een koraalrif op slechts 30 meter van de kust. Met veel zand en ondiep water is Sairee Beach ideaal voor families met kinderen.

Offerte meivakantie met het gezin naar Thailand
Wil jij een verre reis maken met het gezin naar Thailand? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie