Praia da Rocha in Portimao, Portugal

Leukste activiteiten om te doen aan de Algarve met kinderen

13 februari 2020
Tips en weetjes

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal en is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Wij hebben al een overzicht gemaakt van de mooiste kindvriendelijke hotels. In dit artikel lees je dan ook alleen de leukste activiteiten om te doen aan de Algarve met kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat je er dolfijnen kunt spotten of de hele dag kunt ravotten in een waterpark?

Waterparken aan de Algarve

De eerste in het lijstje van de leukste activiteiten om te doen aan de Algarve met kinderen is natuurlijk een waterpark. Zijn jouw kinderen ook zo gek op water en glijbanen? In deze Portugese streek heb je de keuze uit verschillende waterparken. Vlakbij Vilamoura vind je bijvoorbeeld Aquashow Park. Naast spectaculaire glijbanen kun je hier ook genieten van een papegaaien- of reptielenshow. Voor kinderen tussen 1.00 en 1.40 zijn niet alle attracties geschikt, maar dat staat duidelijk vermeld bij de attractie of op de website van het Aquapark.

Aqualand Algarve is ook een waterpark. Het is niet enorm groot maar voor kinderen tot een jaar of 10 is het echt een leuk park. Kinderen die nog niet klaar zijn voor de glijbanen kunnen rondspatten in de kinderzone.

Dierenparken aan de Algarve

Een dagje strand afwisselen met het bezoek aan een dierenpark hoort echt bij de leukste activiteiten om te doen aan de Algarve met kinderen! En ook daar zijn er een aantal van aan de Algarve. Zoo de Lagos bijvoorbeeld, hier leven meer dan 120 dierensoorten en 200 plantensoorten uit 5 continenten. In de Vliegtunnel vind je prachtig gekleurde vogels en op de kinderboerderij mogen de kleintjes de dieren aaien en knuffelen. Zoomarine in Guia en een themapark waar je dolfijnen, zeehonden, haaien en schildpadden kunt zien. Ook kun je educatieve shows bijwonen of een duik nemen in het zwembad.

Dolfijnen spotten aan de Algarve

Welke ook niet mag ontbreken in het lijstje van de leukste activiteiten om te doen aan de Algarve met kinderen is het spotten van Dolfijnen. Er leven verschillende soorten dolfijnen voor de kust van de Algarve. De beste plek om dolfijnen te spotten in het wild is in de gemeente Lagoa en dan vooal in het oude vissersdoprkje Ferragudo. In de hele streek zijn er verschillende dolfijnentours te boeken waarbij je op zoek gaat naar verschillende soorten dolfijnen zoals bruinvissen, gewone dolfijnen en tuimelaars. Ook worden er af en toe walvissen, haaien, orka´s en andere zeedieren gespot.

Nationaal Park Ria Formosa

Natuurpark Ria Formosa is een labyrint van kanalen, eilandjes, uiterwaarden en zandbanken en strekt zich uit over 60 km langs de kust voor de Algarve, tussen de stranden Praia do Garrão en Praia da Manta Rota. Als je alles wilt weten over dit beschermde gebied dan kun je beginnen bij het informatiecentrum (Centro de Educação Ambiental de Marim). Hier kunnen ze de beste routes aangeven. Ook organiseert het park tochten in oude traditionele boten waar vroeger tonijn mee werd gevist. Eén van de meest zeldzame vogels die je hier tehen zult komen is de westelijke purperkoet, het symbool van dit natuurpark.

Samen golflessen nemen

De Algarve staat bekend als een van de meest aantrekkelijke regio`s in Europa om te golfen. Er zijn veel hoogwaardige golfbanen, vaak ontwikkeld door bekende golfarchitecten. Bekende golfbanen in Algarve zijn Vale do Lobo, Quinta do Lago en Monte Rei Golf & Country Club. Vanaf dat jouw kind een jaar of 8 is kun je samen golflessen nemen. Een leuke actieve bezigheid om de stranddagen mee af te wisselen.

Offerte kindvriendelijk hotel Algarve 
Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie aan de Algarve? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie