Mullet Bay, St. Maarten

De leukste activiteiten voor kinderen op Sint Maarten

11 april 2019
Tips en weetjes

Sint Maarten is een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin. Het eiland heeft al sinds 1648 een Nederlands en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. In het Nederlandse gedeelte met Philipsburg als hoofdstad overheerst een Caribische en Amerikaanse sfeer. In Sint Martin, het Franse gedeelte, waan je je aan de Zuid-Franse kust. Denk hierbij aan prachtige stranden, die ook nog eens zeer kindvriendelijk zijn. Tel daarbij levendige plaatsjes en leuke activiteiten voor de kinderen op, en je hebt een ideale bestemming voor je volgende familievakantie. Wij geven je vijf tips van de leukste activiteiten voor kinderen op Sint Maarten.

Kindvriendelijke stranden

De eerste tip van de leukste activiteiten voor kinderen op Sint Maarten zijn de stranden. Sint Maarten kent maar liefst 37 stranden, rustige baaien en beekjes. De zee is overwegend rustig, wat ideaal is voor de kinderen. Vooral Little Beach en Le Galion zijn populaire stranden voor families met kinderen. Bezoek ook Simpson Bay Lagoon in het westen van het eiland. Voor de oudere kinderen, vanaf dat ze een zwemdiploma hebben, is het ook leuk om te gaan snorkelen. Zo verkennen ze de onderwaterwereld gewapend met flippers, duikbril en snorkel. Verder is Maho Beach zeer bijzonder, daar zie je namelijk de vliegtuigen over je heen vliegen.

Rockland Estate

Het Rockland Estate is ook een leuke activiteit om te doen met kinderen op Sint Maarten. Het Rockland Estate is een eco-park waar je van alles kunt beleven. Een stoeltjeslift brengt je naar de top van de Sentry Hill. Hier heb je een prachtig uitzicht over het groene eiland. Een leuke activiteit voor het hele gezin. Toe aan meer avontuur? De meest spectaculaire attractie op het eiland is De Flying Dutchman Zipline. Met een lengte van 775 meter en een hoogteverschil van 325 meter zie je het eiland in vogelvlucht.

Dierenparken op St. Maarten

Ook het bezoeken van een dierenpark behoort tot een van de leukste activiteiten voor kinderen op Sint Maarten. Er zijn verschillende leuke dierenparken op Sint Maarten. In Parotte Ville Bird Sanctuary wonen bijvoorbeeld vriendelijke papegaaien die je vrolijk begroeten. Voor kinderen is dit een bijzondere ervaring: zij krijgen bij binnenkomst een kopje met vogelzaad, waar de papegaaien maar al te graag van smullen. Een andere aanrader is de Butterfly Farm met honderden vlinders en tropische struiken en bloemen.

Boottocht op St. Maarten

Een boottocht maken vinden de meeste kinderen ook een leuk dagje uit. De kortste trip die je per boot kunt maken duurt tien minuten en gaat van Cul-de-Sac in het Franse gedeelte naar Pinel Island. Dit is een klein paradijsje dat deel uitmaakt van een natuurreservaat. Er zijn twee strandtentjes en een prachtig strand op het eiland, waar de kinderen zich zeker vermaken. Ook kun je met de boot een trip maken naar een van de omliggende eilanden, zoals Anguilla. Kortom, een van de leukste activiteiten voor kinderen op Sint Maarten.

Philipsburg

Een dagje naar Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte, kan natuurlijk niet ontbreken. Het is een gezellige stad waar veel te beleven is, ook voor de kinderen. De bekendste straten zijn de Boardwalk, een boulevard van een kilometer lang met tal van barretjes en restaurant. En Front Street, waar je veel winkels vindt die gericht zijn op toeristen. Een aanrader en hoort zeker bij het lijstje van de meest leukste activiteiten voor kinderen op Sint Maarten.

Offerte 
Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie zodat je de bovenstaande activiteiten voor kinderen op Sint Maarten kunt doen? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto, vluchten en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

Bekijk ook eens onze Top 5 all inclusive hotels op Curaçao. Wellicht is een combinatie van Sint Maarten en Curaçao ook een leuke optie!

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie