Mauritius strand

Tropisch Mauritius

25 mei 2019
Blog

Het is alweer even geleden dat ik op een georganiseerde studie/persreis ben geweest. Sinds de kinderen er zijn doe ik dit eigenlijk niet meer en als ik voor het werk weg ga is het meestal maar een dag of 4. Maar de kans om naar Tropisch Mauritius te gaan, laat ik niet lopen. Gelukkig is het thuis ook allemaal snel rond, dus op 10 mei vertrek ik richting Schiphol. Op het moment van vertrek vraag ik mij wel af waarom ik dit ook alweer wilde en ben ik toch bang dat ik de kinderen erg ga missen. Een week is toch best lang en 12 uur in een vliegtuig zitten is ook niet mijn grootste hobby…

Tijdens het inchecken krijgen we al een fijne mededeling: we vliegen business class! De stoelen kunnen daar vrijwel helemaal plat, dus ik slaap aardig wat uurtjes tijdens deze nachtvlucht. Na een prima vlucht met Air Mauritius landen we op een tropische eiland. Dat is aan alles te voelen, te ruiken en te zien! Ondanks dat het er winter is voelt de temperatuur als een warme deken. En niet alleen de temperatuur is een reden om dit eiland te ontdekken. Tijdens een vakantie op Mauritius is er veel meer dan zon, zee en strand. In een week tijd ontdekken wij veel natuurschoon en doen we verschillende leuke activiteiten. We beginnen met het prachtige Black River Gorge National Park waar je in 3,5 uur kunt hiken naar de watervallen.

Dit is hoe Mauritius er 500 jaar geleden uitzag, toen een Nederlandse expeditiegroep er in 1598 aan land kwam. Onbewoond en enorm groen. Het eiland is vernoemd naar de Nederlandse Prins Maurits van het Huis van Nassau. De Nederlandse kolonisatie duurde tot 1710, daarna werd het eerst een Franse en later een Engelse kolonie. Dat merk je nog in het dagelijkse leven: er wordt zowel Engels als Frans gesproken en ze rijden er links.

In de buurt van Nationaal Park Black River Gorge ligt Chamarel, de unieke zevenkleurige heuvels (Seven Coloured Earth). Dit dorp staat ook bekend vanwege de rum die er wordt geproduceerd: Rhumerie de Chamarel.

De volgende dag maken we vanuit Tamarin een dolfijnencruise, waar veel dolfijntjes gezellig langs onze boot mee zwemmen. Dit is zeker een aanrader als je op vakantie gaat naar Mauritius. Ook de botanische tuin van Pamplemousse is een bezoek waard. De grote vijver met reuzenwaterlelies is de blikvanger van het park maar je vindt er ook een kruidentuin en een mooie verzameling van tropische bomen, planten en struiken.

Tijdens de reis bezoeken we ook veel hotels, met ieder hun eigen unieke kenmerken. Van laid-back surfhotel tot ultraluxe strandparadijs, voor iedere reiziger is er een tophotel te vinden voor een vakantie op Mauritius. Wat mij vooral opvalt is dat het allemaal heel hip en trendy is met rooftopbars en infinity pools. Ook is het er heel schoon en heb ik geen ongedierte gezien. Bijna alle accommodaties liggen aan een wit zandstrand en worden omgeven door een weelderige, groene tuin wat het droomparadijs compleet maakt.

Voor een vakantie op Mauritius met het hele gezin raad ik de volgende hotels aan:
Zilwa Attitude
Sugar Beach
Le Heritage Awali
Beachcomber Le Canonnier
One&Only Saint Geran
Long Beach Resort
Trou aux Biches Beachcomber

Mauritius heeft een plekje in mijn hart veroverd en ik zou er graag terug gaan om het aan mijn gezin te laten zien.

Offerte Tropisch Mauritius 
Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie op Tropisch Mauritius? Geef ons je wensen door en wij maken een vrijblijvende offerte voor je. Geef aan wanneer je wilt vertrekken, hoe lang je er wilt verblijven en met hoeveel personen. Heb je nog meer wensen of eisen, dan horen wij dat ook graag zodat we er rekening mee kunnen houden. Uiteraard kunnen we ook een huurauto en verzekeringen voor je regelen als je dat wilt.

ReisgraagKids – 0486-412199 – info@reisgraagkids.nl

Geef een reactie