Grotten op Mallorca

Top 5 kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca

13 oktober 2020
Blog

Mallorca is van de beste bestemmingen in Europa om te bezoeken met kinderen. Op Mallorca zijn er veel faciliteiten voor de kleintjes onder ons. Het is leuk om een auto te huren en er heerlijk op uit te trekken. Hierbij de Top 5 kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca die je met de kids kan doen. Dit wordt gegarandeerd een topvakantie.

De drakengrotten

De eerst van de Top 5 kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca is zijn de drakengrotten. Dichtbij het gezellige stadje Porto Cristo zijn de prachtige drakengrotten gelegen. Het is een belangrijke toeristische trekpleister op het eiland. In de grotten vind je een uniek meer, genaamd Lake Martel. Deze grotten worden ook wel Coves del Drac genoemd. De naam is ontstaan door het verhaal dat er vroeger draken woonden in deze grotten. Het is leuk om hier een boottocht te maken met de kinderen.

Met de trein naar Sóller

Sóller is een prachtige plaats, gelegen in het westen van Mallorca. Deze hoort ook zeker bij de kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca. Je vindt de plaats midden tussen een indrukwekkende vallei met sinaasappelboomgaarden en de helderblauwe zee. Vanuit Palma de Mallorca vertrekt er een authentiek houten treintje die je deze prachtige plek en de mooie omgeving laat zien. De trein voert dwars door het schilderachtige platteland en de groene valleien. De rit is 27 kilometer en wordt ook wel de mooiste treinrit van Europa genoemd.

Palma Aquarium

Palma Aquarium is een van de mooiste aquariums van Europa. Dit is een erg leuk uitstapje met de kids om te doen tijdens de vakantie op Mallorca en hoort daarom ook bij de top 5 kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca. Het Aquarium heeft meer dan 8.000 dieren van meer dan 700 soorten. Er worden leuke dingen georganiseerd en er is ook nog een speeltuin. Dit uitstapje is leuk op hele warme dagen of juist regenachtige dagen.

Alcudia

Alcudia is een gezellige badplaats met mooie stranden maar het heeft ook een prachtig oud centrum waar je kunt winkelen, genieten op een terrasje of struinen over de markt die er iedere dinsdag en zondag is. De stranden van Alcudia zijn misschien wel de mooiste stranden van Mallorca. Het loopt langzaam af in de zee en hierdoor ook een fijne plek voor kleine kinderen.  Het is erg leuk om met de kinderen over de oude stadsmuren te wandelen. Daarnaast is het stadje autovrij en dat is ideaal voor de kids. Op dinsdag en zondag is er een markt in Alcudia. Op deze markt vind je o.a. olijven, worst, lokale delicatessen, handwerkproducten, lederwaren, kleding, souvenirs en nog veel meer. Tussen juni en september is er van woensdag t/m zaterdag een avondmarkt in de haven van Alcudia. Ook Alcudia hoort bij de top 5 kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca.

Aqualand El Arenal

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in de top 5 kindvriendelijke bezienswaardigheden op Mallorca, is het grootste waterpark van Mallorca. Aqualand El Arenal biedt waterpret voor jong en oud. Zo zijn er giga gave glijbanen, schattige splashy speeltoestellen voor de kleintjes, coole Kamikaze, Los 4 Diablos en de thrillseeking Tornado. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld met een opblaasbal over het water lopen.

Geef een reactie