De stad Marrakech ligt in het westen van Marokko. De prachtige, historische kern van de stad (medina) is in 1985 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Djemaa el Fna is het centrale plein in de medina en dit is een van de bekendste bezienswaardigheden. Overdag zijn hier veel straatartiesten en ‘s avonds kun je er goed eten bij een van de stalletjes. Ben Youssef medersa, een bekende koranschool, bevindt zich ook in Marrakech. Marrakech is ook erg bekend vanwege de souk, een markt waar je honderden kraampjes vindt met prachtige, vaak handgemaakte producten.

Marokko is een islamitisch land, houd hier rekening mee. Het wordt gewaardeerd om je respectvol te kleden, vooral als je een vrouw bent. Dit houdt in dat de schouders en de rest van het lichaam redelijk bedekt zijn. Het is niet verplicht maar geeft wel uiting van respect voor andere culturen.

Waarom naar Marrakech met kinderen?

Marrakech ligt op slechts 4 uur vliegen maar je belandt hier in een totaal andere wereld. Het kan wat chaotisch aandoen maar als je er eenmaal bent gewend is het een heerlijke stad! Hier kun je naar hartenlust shoppen, goed eten en cultuur snuiven! De Marokkanen zijn gek op kinderen en proberen het ze op alle manieren naar hun zin te maken!

ReisgraagKids accommodaties in Marrakech

In de Marokkaanse stad Marrakech hebben wij een aantal typische riads ontdekt die heel kindvriendelijk zijn. Maar ook het luxe clubdorp Club Med la Palmeraie is een fijne plek om te verblijven.

Iberostar Club Palmeraie Marrakech 4*

Bij Iberostar Club Palmeraie Marrakech kom je terecht in een sprookje uit 1001-nacht! In dit gezinsvriendelijke complex staan sport en lekker eten centraal

Kindvriendelijke riad in Marrakech

Een verblijf in de meest kleurrijke stad van Marokko maak je helemaal af als je in een kindvriendelijke riad in Marrakech overnacht.

Club Med Marrakech la Palmeraie 4*

Club Med Marrakech is een klein paradijs op aarde, hier verblijf je op een luxe park met veel faciliteiten. En alles inclusief, ideaal dus als je met kinderen op vakantie gaat.