Gelegen aan de Marokkaanse Atlantische kust ligt dit charmante havenstadje, dat oogt als een kruising tussen Noord-Afrika en het Middellandse Zeegebied. In de jaren `60 was Essaouira hét hippiedorp van Marokko en het trekt nog steeds veel surfers, schilders, schrijvers en andere artistiekelingen. Je kunt hier bijvoorbeeld prima (leren) surfen! Ook kun je hier niet alleen veel galeries en kunstwinkels vinden, maar ook de traditionele kleden, arganolie en aardewerk.

Waarom naar Essaouira met kinderen?

In Essaouira ga je terug in de tijd en kun je de kinderen kennis laten maken met oude ambachten. De beroemde mozaïekwerkers en meubelmakers hebben hun werkplaatsen in de Sqala van de kashba. In het schilderachtige haventje dat je via de Bab El Marsa poort kunt bereiken, is de terugkeer van de vissersboten aan het eind van de ochtend een dagelijks terugkerend spektakel. Op het Moulay El Hassan plein kun je genieten van de vele gezellige terrasjes van cafés en restaurants. Zoals je al leest, in Essaouira is genoeg te doen voor het hele gezin!

Accommodaties van ReisgraagKids in Essaouira

In de fijne havenstad Essaouira in Marokko hebben we een mooie, gevarieerde selectie aan accommodaties gemaakt. Van luxe villa`s tot kleinschalige hotels die echt kindvriendelijk zijn. Allemaal plekken waar ik met mijn gezin zo heen zou gaan! In deze hotels en resorts ga jij een hele fijne vakantie beleven samen met het hele gezin. Heb je zelf geen tijd of zin om de meest geschikte accommodatie uit te zoeken? Mail ons dan met je wensen (info@reisgraagkids.nl) en wij maken een gratis offerte voor je!