Kvarner is een stuk rustiger dan het bekende Istrië. Hier heb je o.a. verschillende eilanden die alleen met een veerdienst te bereiken zijn zoals Cres, Krk, Rab en Losinj. Ook heel leuk om er meerdere te ontdekken tijdens de vakantie in Kroatië! Opatija is fijne uitvalsbasis met haar groene parken en het lange wandelpad langs de zee. Ontdek ook zeker het gebergte Učka, dat de scheidslijn vormt met Istrië. Je hebt er een waanzinnig uitzicht over de eilanden voor de kust!

Waarom naar Kvarner met kinderen?

De Kvarner regio staat vooral bekend vanwege de prachtige natuur! Dit geldt niet alleen voor de kustlijn, ook het binnenland is prachtig. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Plitvice Meren. Met de vijftien meren en negentig watervallen wordt dit natuurpark gezien als de mooiste van Kroatië! Maar daarnaast kent Kvarner ook kleine authentieke steden, waar je gezellig doorheen kunt wandelen, of lekker kunt eten bij een traditioneel restaurant. Ondanks de vele streekproducten die deze regio kent, staat er op bijna elke menukaart wel een apart kindermenu. Handig als je uiteten gaat met de kleintjes!

ReisgraagKids accommodaties in Kvarner

In Kvarner hebben we een mooie, gevarieerde selectie aan accommodaties. Van hele luxe villa`s tot kleinschalige hotels die allemaal echt kindvriendelijk zijn. Allemaal plekken die ik aanraad voor een gezinsvakantie!