Dalmatië is een regio in het zuidwesten van Kroatië. Het is een smalle kuststrook die loopt van het eiland Rab tot de baai van Kotor in het zuiden. Als je van cultuur, strand en ongerepte natuur houdt, dan ben je in Dalmatië aan het juiste adres! Een kust van ongeveer 350 km aan het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Slenter door middeleeuwse steden met hun vele monumenten of bezoek de authentieke vissersdorpjes. Ontdek de honderden onbewoonde eilandjes in het noorden. Ook het nationaal park Krka is hier te vinden. De bergen, natuurparken, meren en rivieren zorgen ervoor dat Dalmatië een trekpleister is voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Waarom naar Dalmatië met kinderen?

De weelderige pracht van de Adriatische Kust, de eilanden, stranden en indrukwekkende monumenten uit de oud-Kroatische, Romeinse en Venetiaanse periode geven deze regio haar unieke charme. Karakteristieke steden als Dubrovnik, Split en Zadar spannen de kroon als het gaat om cultureel erfgoed en sfeer.

ReisgraagKids accommodaties in Dalmatië

In Dalmatië hebben we een mooie, gevarieerde selectie aan accommodaties. Van hele luxe villa`s tot kleinschalige hotels die allemaal echt kindvriendelijk zijn. Allemaal plekken die ik aanraad voor een gezinsvakantie!

Amadria Park Jure 4*

Amadria Park Jure ligt aan de Adriatische kust, in de prachtige streek Dalmatië. Op het park vind je veel faciliteiten voor kinderen.