Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee, tussen de Italiaanse regio Calabrië in het noordoosten en het Noord-Afrikaanse land Tunesië in het zuidwesten. Het eiland staat bekend als de bakermat van de maffia en heeft een bewogen geschiedenis. Maar toch is Sicilië met kinderen aan te raden! Het landschap bestaat uit kustgebied en zonovergoten heuvels. De grillige kustlijn is meer dan 1.000 km lang. De vele vulkanen hebben een uniek landschap doen ontstaan. De bekendste vulkaan is de Etna, de grootste nog werkende vulkaan van Europa.

Waarom naar Sicilië met kinderen?

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en heeft genoeg te bieden om je geen dag te vervelen tijdens je familievakantie. Zandkastelen bouwen, (berg)wandelen, pizza’s bakken en slenteren door de smalle straatjes van de bergdorpen is slechts een greep uit de mogelijkheden.

ReisgraagKids accommodaties op Sicilië

Op Sicilië hebben een mooie, gevarieerde selectie aan accommodaties. Van hele luxe villa`s tot kleinschalige hotels die echt kindvriendelijk zijn. Allemaal plekken die ik persoonlijk aanraad! Ook hebben wij zelf een rondreis samengesteld die je prima met de kinderen kunt doen.

Rondreis Sicilië met kinderen

Tijdens een rondreis Sicilië met kinderen ontdek je een eeuwenoude cultuur en kun je genieten van heerlijk eten en een fijn klimaat!

Club Med Cefalù 5*

Het prachtige Club Med Cefalù is de ideale plek om de charmes van Sicilië te ontdekken, het hele jaar door.